Huurtoeslag

Huurtoeslag
Is de huur die u betaalt te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Algemeen

Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag, kunt u een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Huurtoeslag vraagt u aan via de site van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Algemeen

Ja, u kunt bij ons terecht voor hulp bij het aanvragen van huurtoeslag. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de aanvraag. Bel voor een afspraak naar 010 - 519 14 91, dan kunnen wij de tijd voor u nemen.

Stopt de huurtoeslag automatisch als ik mijn huur opzeg?

Algemeen

Nee. Verhuist u naar een woning waarvoor u geen huurtoeslag kunt krijgen? Zoals een koopwoning of een woning in het buitenland? Zet uw huurtoeslag dan zelf op tijd stop.

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Algemeen

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner? Geeft dit dan zo spoedig mogelijk door via de site van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.