Wonen in een VvE complex

Woont u in een gebouw waarin koop- en huurwoningen zitten? Dan is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE). In een VvE maken eigenaren afspraken over het gezamenlijk onderhoud. Wij vertegenwoordigen als eigenaar onze huurders binnen de VvE. Kopers worden automatisch lid van een VvE. Het bestuur van een Vereniging van Eigenaren is verplicht om minimaal één keer per jaar een ledenvergadering te houden. 3B Wonen gaat namens de huurders naar de ledenvergadering, waar de begroting, de ledenbijdrage, de onderhoudswerkzaamheden en andere zaken besproken worden.

Veel gevraagd over Wonen in een VvE complex

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

Woont u in een gebouw waarin koop- en huurwoningen zitten? Dan is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE). In een VvE maken eigenaren afspraken over het gezamenlijk onderhoud. Wij vertegenwoordigen als eigenaar onze huurders binnen de VvE. Kopers worden automatisch lid van een VvE. Het bestuur van een Vereniging van Eigenaren (VvE) is verplicht om minimaal één keer per jaar een Algemene ledenvergadering te houden. 3B Wonen gaat namens de huurders naar de Algemene ledenvergadering, waar de begroting, de ledenbijdrage, de onderhoudswerkzaamheden en andere zaken besproken worden.

Wat doet een Vereniging van Eigenaren (VvE)?

Algemeen

Een VvE neemt beslissingen over het onderhoud van de gemeenschappelijk delen van het gebouw zoals de entree, de trappen en het dak. Ook zorgt zij bijvoorbeeld voor de schoonmaak en het tuinonderhoud. Elke eigenaar, dus ook 3B Wonen, betaalt maandelijks een VvE bijdrage. De VvE bepaalt de hoogte van die bijdrage.

Wie vertegenwoordigt de huurders in een woongebouw met een Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

Minimaal eens per jaar vergadert de VvE. Alle eigenaren worden uitgenodigd voor de Algemene ledenvergadering. Huurders zijn zelf niet aanwezig op deze vergadering, maar worden vertegenwoordigd door 3B Wonen. Voor elke vergadering informeren wij of er nog punten zijn die we mee moeten nemen. We informeren u schriftelijk of komen op verzoek bij u langs. Huurders kunnen de aandachtspunten dan persoonlijk toelichten.

Ik woon in een VvE complex. Waar meld ik een reparatie aan een gezamenlijke ruimte in mijn woongebouw?

Algemeen

3B Wonen is het aanspreekpunt voor reparatieverzoeken, onderhoud, servicekosten en overlast.

Wat staat er in een huishoudelijk reglement van een Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

Een VvE maakt afspraken hoe bewoners met elkaar omgaan en stelt hiervoor een huishoudelijk reglement op. Nieuwe huurders krijgen dit reglement bij het tekenen van de huurovereenkomst. Als u het huishoudelijk reglement van uw wooncomplex niet meer heeft, kunt u dit bij ons opvragen.

Ik wil graag contact met het bestuur van de Vereniging van Eigenaren in mijn woongebouw. Waar vind ik de contactgegevens?

Algemeen

3B Wonen is het aanspreekpunt. Er is voor de huurder weinig verschil tussen huren in een gemengd complex en een volledig huurcomplex. 3B Wonen is in beide gevallen het aanspreekpunt voor reparatieverzoeken, onderhoud, servicekosten en overlast. Een aantal zaken zoals onderhoud bespreken wij altijd eerst binnen de VvE.

Ik woon in een woongebouw met huurders en kopers. Hoe kan ik mijn suggesties of opmerkingen melden bij de Verening van Eigenaren?

Algemeen

3B Wonen is het aanspreekpunt. U kunt suggesties doorgeven aan ons. Dan kan telefonisch via 010 - 519 14 91 of stuur ons een mail.