3B Wonen neemt 23 sociale huurwoningen over van WoonInvest

Lansingerland, 18 december 2023 – Om de toekomstige koersen te versterken neemt woningcorporatie 3B Wonen 23 sociale huurwoningen aan de Simon Carmiggeltstraat, Belcampostraat en Louis Paul Boonstraat in Berkel en Rodenrijs over van woningcorporatie WoonInvest. De eigendomswisseling vindt plaats volgens een zogeheten taakoverdracht. Hierdoor blijven de betrokken woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting.

Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen: “Sinds de bouw van deze woningen zorgt 3B Wonen al voor de verhuur, het onderhoud, de financiële administratie en het sociale beheer. Nu, met het verwerven van het eigendom, zet 3B Wonen een nieuwe stap in haar inzet voor de sociale volkshuisvesting in Lansingerland.”

Peter van Heeswijk, directeur-bestuurder van WoonInvest, benadrukt het strategische belang van deze transactie: "De verkoop van deze woningen past in onze koers voor de toekomst. Wij gaan ons meer richten op de kerngebieden Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Leidschenveen. Door deze focus kan WoonInvest efficiënter gaan werken en voor betere resultaten zorgen in de kerngebieden op het gebied van duurzame nieuwbouw en renovaties."

De huurders van de betrokken huurwoningen zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht over deze verandering in eigendom, wat zorgt voor een soepele overgang en continuïteit in hun woonsituatie.

 

Hanneke Vliet Vlieland (3B Wonen) en Peter van Heeswijk (WoonInvest) bekrachtigen met het doorsnijden van de taart met beide logo’s symbolisch de verkoop.