Bouw 30 nul-op-de-meter sociale huurappartementen in de Gouden Harpbuurt gestart

Maandag 18 januari zorgden wethouder Kathy Arends en Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, samen voor nauwkeurige plaatsing van een betonnen vloerplaat. Daarmee is de bouw van twee appartementengebouwen in de Gouden Harpbuurt officieel gestart. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2021/begin 2022 aan de toekomstige huurders opgeleverd.

Appartementen
De gebouwen met ieder 15 appartementen komen aan weerszijden van de Gouden Harplaan te staan, bij de entree van de wijk. De gebouwen bestaan uit vier lagen. De tweekamerappartementen zijn circa 60 m2 groot en in de gebouwen is een lift aanwezig. De architectuur sluit aan op de stijl van de Gouden Harpbuurt, met verschillende kleuren metselwerk en naar voren verspringende metselwerkvlakken.

Duurzaam
Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze ‘nul-op-de-meter’ en gasloos zijn. Dit betekent dat het appartementengebouw voorziet in de productie van eigen warm tapwater en stroom. Per gebouw worden 177 zonnepanelen toegepast. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere individuele bodemwarmtepompen, toepassen van HR+++ glas, balansventilatie en verbeterde kierdichting.

Huurprijzen
De huurprijzen zijn € 633,25 (prijspeil 1 januari 2021) per maand, exclusief servicekosten en Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Voorwaarden
Eenpersoonshuishoudens met een inkomen t/m € 23.725,-.
Tweepersoonshuishoudens met een verzamelinkomen t/m € 32.200,-.

Start verhuur
De prognose voor de start verhuur van de appartementen is rond de zomer. De woningen worden dan geadverteerd via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl.