Huurdersvereniging Lansingerland denkt met u mee!

Het kan iedereen wel eens overkomen dat het niet lukt om een rekening te betalen. Maar als u zich zorgen maakt of u de maandelijkse kosten kan (blijven) betalen of onvoldoende saldo heeft om boodschappen te doen, is het belangrijk om maatregelen te nemen.

Huurdersvereniging Lansingerland helpt iedereen in Lansingerland die huurt. Maar de huurdersvereniging is er ook als het om meer dan wonen gaat. Steeds vaker komen berichten binnen van huurders die moeite hebben om rond te komen.

Irene van Vliet: “Er kunnen altijd dingen kapotgaan zoals een wasmachine of er komen niet verwachte rekeningen binnen. Voor sommige mensen kan dit het begin zijn van schulden. Dit willen wij voorkomen door met huurders mee te denken, adviezen te geven en als het nodig is door te verwijzen naar Humanitas of een andere juiste plek.”

Geldproblemen houden mensen vaak voor zichzelf, uit schaamte of omdat er een taboe op rust. Er wordt geen hulp gevraagd of te laat. Bianca van Duinen: “Wij bieden laagdrempelige hulp door huurders eerst een luisterend oor te bieden en met elkaar in gesprek te gaan.

Heeft u hulp nodig?
U kunt contact opnemen met de huurdersvereniging. De huurdersvereniging is een zelfstandige vereniging die de belangen van de huurders behartigt. Zij biedt deze service en dit staat dus los van 3B Wonen. U kunt voor vragen of hulp een e-mail sturen naar secretariaat@hvll.nl of maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bellen op 06 57 73 72 60.